Aleph logo Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár English
Aleph logo Bibliotheca Ecclesiae Metropolitanae Strigoniensis
Aleph logo   Böngészés | Keresés | Találatok | Adatbázisok | Főszékesegyházi Könyvtár  
 
 
  Keresés  |  Összetett keresés  |   

Keresés
Irja be a kereső szót/szavakat
Mező a kereséshez
Szavak egymás mellett? Nem Igen
Adatbázis
Töröl

Szűrés beállításai:

Nyelv: Èv-től: Èv-ig: yyyy (Amennyiben nem ad meg tartományt kérjük hasznaljon "?"-t
Formátum: Elhelyezés:

Tanácsok a kereséshez:

Hint Annyi mezőbe írjon, amennyi a keresése szerint fontos. Ha több mezőbe ír, azzal szűkíti keresését. Ha Igen-t választ arra, hogy a "Szavak egymás mellett" legyenek, akkor a bencés apátságok keresésénél a program csak azokat a rekordokat gyűjti le, amelyekben a bencés szót követi az apátság.

Hint A rendszer nem tesz különbséget a kis- és nagybetűk között. Igy mindegyik változat ugyanazt a találati halmazt eredményezi okmánytár, vagy Okmánytár vagy OKMÁNYTÁR.

Hint A beírt szavak között logikai "ÈS" kapcsolat van. A keresőkérdésben használhatja a logikai (Boole-) operátorokat: AND (logikai ÈS), OR (logikai vagy) és NOT (logikai ÈSNEM). Így például direktórium or directorium minden olyan rekordot megjelenít, amelyben vagy a direktórium vagy a directorium kifejezés előfordul.

Hint A kereső kifejezés csonkolása a ? vagy * használatával lehetséges. A csonkolás egyaránt alkalmazható balról, jobbról, illetve a kereső kérdés belsejében. Például az évkönyv? forma visszakeresi az évkönyve, évkönyvei stb. szavakat. Vagy a ?görög formával találat lesz a görög, ógörög, újgörög, stb. A "csonkolást" a szó belsejében is lehet használni: sa?nt visszakeresi a sant és a saint szavakat.


Library logo